Vad är ett privatlån?


Ett privatlån är ett lån som du kan ansöka om ifall du är intresserad av att låna någonstans mellan 10 000 kr och upp till ca 350 000 kr. Summan som varje individuell bank lånar ut skiftar så det går inte att säga max- eller minbelopp. Ett privatlån är ett lån utan säkerhet.

Återbetalningstiden på ett privatlån brukar ligga någonstans mellan 1 och 12 år. Hur lång återbetalningstid som du vill ha på lånet bestämmer du till stora delar själv när du ansöker om lånet. Ju längre återbetalningstid du väljer desto dyrare kommer lånet bli totalt. En lång återbetalningsperiod innebär att du då måste betala ränta under en längre period. Tänk på att göra en noggrann uträkning innan du bestämmer dig för återbetalningstiden.

För att få ett privatlån krävs att du är minst 18 år gammal och att du har en fast inkomst vilket medger att du har möjligheter att betala tillbaka lånet inom utsatt tid. Banken bestämmer själva om de anser att du har en tillräckligt bra kreditvärdighet för att få ta ett privatlån.